Kontakta oss

VI VÄLKOMNAR ALLA att engagera sig, lära sig mer om och diskutera skolan. Hur har barns villkor, pedagogiken och lärarnas roll förändrats genom åren? Hur ska framtidens skola se ut? Under utställningsturnén arrangeras flera lokala aktiviteter. Kontakta gärna museer eller hembygdsföreningar direkt med frågor eller förslag.

Utställningens första stopp: Prins Eugens Waldemarsudde 11 mars–21 maj

På Prins Eugens Waldemarsudde visas samtidigt ett stort urval originalillustrationer av bland andra Carl Larsson, Jenny Nyström, Elsa Beskow, Ottilia Adelborg och Einar Nerman. Museet visar även verk av prins Eugen kopplade till offentlig utsmyckning och skola. Vi ses på www.waldemarsudde.se >

Presskontakt

Citera oss gärna och använd bilder från vårt pressarkiv, men ange källan. För mer information kontakta Lärarstiftelsen:
Lärarstiftelsen info@lararstiftelsen.se
Eva-Lis Sirén, ordförande och projektansvarig. Telefon 0705-76 72 38.
Martina Mälarstedt, projektassistent. Telefon 0703-70 16 64.
Följ oss och läs våra pressmeddelanden på Mynewsdesk >

Klicka på respektive bild för en högupplöst version

MINIATYR från utställningen En sagolik skola. Foto: Suzane Crépault. Ladda ner högupplöst bild >

MONITÖRFLICKA, docka i naturlig storlek från utställningen En sagolik skola. Foto: Suzane Crépault. Ladda ner högupplöst bild >

LOGOTYP för utställningen En sagolik skola. Ladda ner högupplöst bild >

SAGOSTUND på förskola 70/80-tal. Foto: Sven Oredson. Ladda ner högupplöst bild >

PRINSESSAN VÅR av Carl Larsson ur tidningen Jultomten 1898 (bild beskuren). Foto: Per Myrehed. Ladda ner högupplöst bild >

BRUNTE HÄMTAS PÅ SÖNDAGSMORGONEN av Nils Kreuger (bild beskuren). Foto: Robert Blombäck. Ladda ner högupplöst bild >

Våra samarbetspartners

SVERIGES
HEMBYGDSFÖRBUND

www.hembygd.se >

LÄRARFÖRBUNDET
www.lararforbundet.se >

SVERIGES
MUSEER

www.sverigesmuseer.se >

SVENSKA
BARNBOKSINSTITUTET

www.sbi.kb.se >

POSTKODLOTTERIETS
KULTURSTIFTELSE

www.kulturstiftelsen.se >

Bakom kulisserna

Formgivaren och scenografen Suzane Crépault tillsammans med Carl och Karin Larsson.

Utställningsproducenten Gitten Skiöld och folkskolepionjären Fridtjuv Berg.

Grafiska formgivaren Åsa Carlström och Gerda Tiréns sagovärld.

Barnkulturvetaren Anne Banér och barn på skolgården.

Författaren Ulf Stark har skrivit och läst in nya berättelser.

Det är många organisationer, institutioner, privatpersoner och företag som tillsammans har möjliggjort projektet En sagolik skola. Stort tack till er alla för kunskap, engagemang och kreativitet. Speciellt tack till Gert Wibe och Uppsala Stadsteaters dekorateljé, Sara Backman Prytz, Frida Monsén, Kreativ Teknik i Uppsala och Helsingborgs skolmuseum.

Digital-AD Ulrika Tjernström/Russindesign AB. Eva Risinger, webbutvecklare och Agneta Calais Brobäck, systemutvecklare, Kreatiwebb & Partner AB. Animering på startsidan: Steinar Júlíusson.